Передплата 2024 «Добрий господар»

Лутковська звернулася до РФ щодо захисту прав затриманого в Криму "диверсанта" Лемешка

  • 18.08.2017, 11:01
  • 629

Обмбудсман просить російську колегу повідомити про місце тримання українця від вартою.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо захисту прав українця Геннадія Лемешка. Про це йдеться у повідомлення прес-служби омбудсмана.

«У своєму листі Валерія Лутковська просить російську колегу повідомити про місце тримання Геннадія Лемешка від вартою, дати доручення перевірити дотримання його процесуальних прав, зокрема права на захист, і у разі необхідності — сприяти у наданні йому медичної допомоги, а також проведенню ефективного розслідування факту можливого застосування до нього катувань», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що напередодні представник Уповноваженого з питань зв’язків із громадськістю Михайло Чаплига повідомляв про відкрите провадження Уповноваженого щодо захисту прав Геннадія Лемешка.

«У рамках нашої взаємодії з російським омбудсманом, в рамках нашого провадження, ми звернемося до російського омбудсмана з проханням втрутитися, але спочатку перевірити цю інформацію, надати нам висновок щодо того, що там відбувалося, чи мають місце тілесні ушкодження, чи застосовувалися тортури і які умови утримання, чи гарантоване його право на захист, медичну допомогу, чи дотримані його процесуальні права», — відзначив Чаплига.

Схожі новини