Передплата 2024 «Добра кухня»

Український авіазавод розпочав переговори щодо співпраці з компаніями Boeing та Airbus

  • 17.08.2017, 18:31
  • 1 061

Почати планується з обслуговування 5 літаків на рік, а до 2024 року цей обсяг поступово збільшиться до 40 літаків.

Державне підприємство "Завод 410 ЦА" в найближчі два роки планує ремонтувати і технічно обслуговувати агрегати літаків в секторі світових лідерів авіабудування: Boeing і Airbus. Про це повідомили у прес-службі «Укроборонпрому».

Згідно з повідомленням, наразі підприємство веде переговори про співпрацю з компанією Airbus щодо технічного обслуговування та ремонту літаків компанії. У рамках співпраці з компанією Boeing силами підприємства та із залученням інвесторів планується провести технічне обслуговування та фарбування літаків сімейства Boeing-737. Почати планується з 5 літаків на рік, а до 2024 року цей обсяг поступово збільшиться до 40 літаків на рік.

Крім того, повідомляється, що на завершальному етапі знаходиться робота з підписання угод з Robinson Helicopter Company. В найближчий час підприємство стане сертифікованим сервісним центром з обслуговування вертольотів такого класу.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яким прискорив реформування авіаційного кластеру "Укроборонпрому". Концерн проведе корпоратизацію двох провідних підприємств: ДП "Антонов" та ДП "Завод 410 Цивільної авіації".

У січні 2016 року уряд прийняв постанову про ліквідацію Державного авіабудівного концерну "Антонов" у зв’язку з відсутністю учасників, оскільки три підприємства, які складали концерн, протягом березня та червня 2015 року вийшли з його складу і були передані до Державного концерну "Укроборонпром". У 2015 році уряд передав державне підприємство "Антонов", Харківське державне авіаційне орденів Жовтневої революції та Трудового Червоного прапору виробниче підприємство та державне підприємство "Завод 410 ЦА" зі складу концерну “Антонов” до Державного концерну "Укроборонпром".

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини