Передплата 2024 «Добрий господар»

Насіров подав позов до ЄСПЛ щодо свого затримання

  • 17.08.2017, 12:17
  • 845

За словами відстороненого голови ДФС, Генпрокуратура вже відкрила ряд кримінальних справ проти детективів НАБУ, прокурорів САП і суддів.

Тимчасово відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров подав у Європейський суд з прав людини позов щодо свого затримання, який у ЄСПЛ уже прийняли до розгляду. Про це Насіров повідомив 17 серпня на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Генеральна прокуратура України вже відкрила ряд кримінальних справ до детективів НАБУ, прокурорів САП і суддів

"Я вже отримав повідомлення з Європейського суду з прав людини про прийняття до розгляду скарги на моє незаконне затримання 02.03.2017 року детективами НАБУ", - йдеться у повідомленні.

При цьому Насіров наголосив, що його скарга до ЄСПЛ містить доказову базу, яка свідчить про незаконність його затримання, незаконні дії в суді при обранні запобіжного заходу, чиненні тиску на правоохоронців і суду, незаконному позбавлення волі тощо.

Як повідомлялось, суд арештував все наявне в державному реєстрі нерухоме майно колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Раніше Насірову повідомили про зміну підозри, додавши до обвинувачень службове підроблення.

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова із заставою 100 млн грн. 16 березня його дружина внесла заставу, і він вийшов із СІЗО.

У свою чергу Спеціалізована антикорупційна прокуратура доручила Національному антикорупційному бюро перевірити законність походження 100 млн гривень застави.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини