Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп розпустив дві консультативні ради через їх незгоду з позицією Білого дому

  • 17.08.2017, 15:48
  • 784

Бізнесмени були незадоволені реакцією президента США на події у Шарлотсвіллі.

Президент США Дональд Трамп розпустив дві консультативні ради бізнесменів (Промислової ради і Форум стратегії та політики при Білому домі), які були незадоволені його позицією щодо подій у Шарлотсвіллі, де відбулися запеклі зіткнення за участю "білих націоналістів" та антифашистів.

Рішення про розпуск було ухвалено після того, як семеро запрошених директорів вищої ланки заявили про вихід з бізнес-рад на знак протесту проти позиції Дональда Трампа щодо заворушень. Зазначимо, президент у своїх коментарях поклав відповідальність за події в Шарлотсвілл на обидві сторони.

"Замість того щоб посилювати тиск на бізнесменів, я припиняю діяльність обох (рад). Дякую всім!" - написав Трамп у своєму Twitter. Напередодні, коли стало відомо про відставку лідерів Промислової ради і Форуму стратегії і політики, Трамп назвав їх вчинок "дешевим позерством" і додав, що легко знайде цим бізнесменам заміну.

Нагадаємо, раніше головний виконавчий директор транснаціональної фармацевтичної компанії Merck & Co Inc Кеннет Фрейзер подав у відставку з американської виробничої ради президента США Дональда Трампа на знак протесту проти нетерпимості та екстремізму.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини