Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Єгипті знайшли 3 стародавні гробниці

  • 16.08.2017, 16:39
  • 995

Археологи відкопали на півдні Єгипту три гробниці, вік яких складає приблизно дві тисячі років, та знайшли декілька кам'яних саркофагів

Про це повідомляє BBC.

У гробницях знайшли кілька кам'яних саркофагів, а також глиняні фрагменти. Район, де були знайдені гробниці, протягом довгого часу використовувався для поховань.

В одній з могил знаходилися чотири саркофага, на яких зображені нариси людських облич. В іншій гробниці екскаватори наткнулися на шість могильних ніш, одна з яких явно призначалася для поховання маленької дитини.

На основі глиняних фрагментів, знайдених в гробницях, вчені припустили, що поховання відноситься до періоду між 27 династією фараонів, заснованої в 525 році до н.е., і греко-римським періодом, що тривав з 332 до н.е. аж до арабського завоювання Єгипту.

Начальник експедиції Алі Бакрі розповів, що в гробницях були знайдені останки як чоловіків, так і жінок і дітей різного віку.

"Ці поховання були частиною великого кладовища у великому місті, а не в військовому гарнізоні, як деякі припускали спочатку", - сказав він.

Схожі новини