Передплата 2024 ВЗ

В Івано-Франківську виявили масове поховання жертв НКВС

  • 16.08.2017, 12:21
  • 1 246

В Івано-Франківську під час прокладки електричного кабелю поруч з центральним міським озером виявили масове поховання з останками, щонайменше, 50 осіб.

В Івано-Франківську виявили масове поховання жертв НКВС
В Івано-Франківську виявили масове поховання жертв НКВС

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що зараз розкопки на місці поховання ведуть вчені івано-франківського комунального підприємства "Пам'ять".

Так, в траншеї, викопаній працівниками "Прикарпаттяобленерго", за один день дослідники виявили близько двох мішків людських кісток і предметів побуту, серед яких - елементи жіночого та дитячого одягу.

"Людські останки залягають шаром 30 сантиметрів, можливо - глибше, ми поки не можемо сказати точно. Довжина ями становить поки п'ять метрів. Останки перебувають в анатомічній цілісності, але розташування тіл не має ніякого порядку. Тобто тіла опинилися в ямі без будь-якого упорядкування", - сказав керівник КП "Пам'ять" Василь Тимків.

Як відомо, місцевість поряд з похованням в 40-х роках ХХ століття використовувалася для поховання жертв як комуністичного, так і нацистського режимів, і, з огляду на особливості поховання, вчені схильні вважати, що в цій могилі - останки жертв НКВС.

У даний час у вчених немає офіційного дозволу на проведення розкопок, тому ґрунтовно дослідити поховання вони зможуть тільки після оформлення відповідної документації.

Схожі новини