Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сергєєв: «Янукович утік із Києва, не підписавши угоди 22 лютого 2014 року»

  • 15.08.2017, 16:53
  • 1 371

Колишній екс-президент-утікач Віктор Янукович утік із Києва, не підписавши угоди 22 лютого 2014 року з об'єднаною опозицією.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це заявив колишній постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв під час своїх вільних свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду Януковича, де виступає як свідок.

На питання адвоката Януковича Мешечка про підписання угоди 22 лютого 2014 року, Сергєєв відповів:

"Це обговорювалося під час засідань (Радбезу ООН - ред.). В учасників засідання було різне прочитання. Я сприймав і багато хто, що Янукович не виконав цю угоду, покинувши Київ, замість того, щоб виконати те, що він підписав. А Російська Федерація наполягала на тому, що повернення до цієї Угоди допоможе ситуації. На що їм сказали - чому ж ваш представник, який там був, не підписав цю угоду? Всі зрозуміли, що там є нещирість. Всі розуміли, що головний фігурант повинен був підписати конституційну угоду, але до ранку зник".

Також він зазначив, що вважає маніпуляцією обговорення звернення Януковича до Путіна про введення військ РФ в Україну в Радбезі ООН в той час, коли за фактом російська армія вже була на території РФ.

"Президент зробив дію - звернувся до Ради Федерації, яка затвердила його дії. У РБ ООН потім була дискусія - навіщо це було робити, коли війська вже були там. Це - маніпуляція", - підкреслив колишній постпред.

Схожі новини