Передплата 2024 ВЗ

У Сімферополі російські силовики затримали кількох людей після одиночних пікетів

  • 14.08.2017, 15:26
  • 709

Затриманих доставили у відділення поліції.

У Сімферополі після одиночних пікетів російські силовики затримали щонайменше чотирьох людей. Про це написав у Facebook адвокат Едем Семедляєв.

За його словами, у відділення поліції Залізничного району доставили Якуба Давлатова, Олександра Дьячкова, Сейтумера Сейтумерова та Селіма Тейфукова, їх намагаються допитати і сфотографувати.

Дружина Семедляєва Ельвіра зазначила, що троє із затриманих - чоловіки похилого віку, й опублікувала їхні фото.

Пізніше стало відомо про затримання Решата Емірусеїнова, Сінавера Німеттулаєва і правозахисниці Лілі Гемеджи. Також Ельвіна Семедляєва повідомила про затримання Османа Аблаєва та Ремзі Аблаєва.

Активісти вийшли з пікетами на підтримку 76-річного Сервера Караметова, якого окупаційна влада заарештувала на 10 днів.

Одиночний пікет — єдина дозволена в Росії форма протесту, яка не потребує попереднього узгодження з владою.

76-річний Сервер Караметов проводив одиночний пікет під будівлею підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму, де слухалася справа заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Щодо Караметова склали два адміністративних протоколи. Один — за «порушення порядку проведення одиночних пікетів», другий — за «опір співробітникам поліції». Підконтрольний Кремлю Залізничний суд Сімферополя 9 серпня присудив активіста Серверу Караметову 10 діб адміністративного арешту за «опір співробітникам поліції». Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала російську владу негайно звільнити Караметова.

Сервера Караметова затримують в анексованому Криму вже не вперше. У День пам’яті жертв геноциду кримських татар 18 травня його затримали російські силовики після того, як він прийшов на площу в Сімферополі з кримськотатарським прапором і портретами своїх батьків, які стали жертвами депортації 1944 року. За три години його відпустили після складання адміністративного протоколу.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини