Передплата 2024 «Добра кухня»

Відома міжнародна організація почала розмінування територій на Донбасі

  • 14.08.2017, 11:43
  • 846

У складі HALO Trust нараховується більше 7000 саперів.

На Донеччині неурядова міжнародна організація The HALO Trust з наступного тижня починає гуманітарне розмінування. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«З метою оцінки наявності, характеру і ступеню забруднення територій мінами та вибухонебезпечними залишками війни неурядовою організацією The Halo Trust з 14 серпня розпочинається виконання заходів гуманітарного розмінування в районах населених пунктів Ломакіне, Талаківка, Гнутове - Маріупольського району та Мирне - Волноваського району Донецької області», - йдеться в повідомленні.

Ці заходи здійснюються на виконання «Плану заходів з організації робіт гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей на 2017 рік» під координацією Міністерства оборони України.

До слова, HALO Trust - це британська благодійна і американська некомерційна організація, яка займається знешкодженням наземних мін та боєприпасів, що можуть становити небезпеку для цивільних осіб. Організацію заснував член британського парламенту і колишній полковник британської армії Колін Кемпбелл Мітчелл у 1988 році. У січні 1997 року з HALO Trust співпрацювала принцеса Діана. Вона, зокрема, організувала з організацією глобальну кампанію за припинення виробництва протипіхотних мін.

Штат HALO Trust налічує більше 7 тис. саперів. Її співробітники працювали в Нагірному Карабасі, Камбоджі, Мозамбіку, Сомалі, Шрі-Ланці, Еритреї, Абхазії, Чечні, Косово, Анголі, Афганістані і тепер в Україні.

Схожі новини