Передплата 2024 «Добра кухня»

Пішки до Києва: мер Конотопа доніс Порошенку "просякнуте кров’ю і потом" подання

  • 11.08.2017, 15:12
  • 1 698

Міський голова Конотопа, член Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Артем Семеніхін передав в Адміністрацію Президента текст подання до Верховної Ради про призначення позачергових виборів Конотопської міської ради Сумської області та просить Главу держави Петра Порошенка особисто тримати це питання на контролі.

Як повідомив мер кореспонденту Укрінформу, таким чином він виконує доручення громади Конотопа.

«Ми вимагаємо, щоб Президент особисто узяв під особистий контроль це питання, адже у нього є велика фракція у Верховній Раді та фракція в міській раді. Крім того, він може зателефонувати губернатору та дати вказівку, щоб фракція БПП-Солідарність прийшла завтра на сесію та проголосувала соціально важливі рішення», - пояснив Семеніхін.

Як зазначається у тексті подання, міська рада протягом п’яти місяців не вирішує життєво необхідні для забезпечення життєдіяльності міста питання, зокрема, виділення коштів на капітальні ремонти ряду об’єктів міської інфраструктури, зарплати бюджетникам, допомогу хворим дітям.

«Ситуація, яка склалася в м. Конотоп, має ознаки блокування влади шляхом перевищення депутатами своїх повноважень. Це не просто неприпустимо, це загрожує місцевому самоврядуванню і державі в цілому. Вседозволеність і безкарність більшості депутатів Конотопської міської ради підривають довіру суспільства до порядку забезпечення законності, захисту прав і свобод громадян від злочинних посягань, порушує громадську безпеку та загострює суспільну ситуацію. Як наслідок, громада міста фактично має паралізований і бездіяльний орган місцевого самоврядування», - наголошує Семеніхін.

Він вважає, що нині є всі законні підстави призначити позачергові вибори, аби сформувати новий склад представницького органу, який буде виконувати покладені на нього завдання.

Семеніхін з Конотопа пішки прийшов до Києва, аби власноруч принести Главі держави звернення. Семеніхін зазначив, що у такий спосіб хоче привернути увагу суспільства до проблем міста. «Це подання не в естетичному вигляді, бо я ніс його понад 200 км пішки до вас, щоб тут нас почули. Був і дощ, була спека, тому воно просякнуте і кров’ю, і потом», - підкреслив міський голова.

Очільнику Конотопа так і не вдалося потрапити до будівлі Адміністрації Президента. Натомість до нього вийшла керівник приймальні Президента України Ганна Кільова та запевнила у тому, що вже сьогодні Порошенко отримає документ. «Приймальня виконає свої функції. Відповідно до встановленої процедури все буде передано керівництву держави», - сказала вона.

Як відомо, до 31 липня депутати Конотопської міськради зробили вже три спроби провести п’яте пленарне засідання 24-ї сесії Конотопської міської ради (перша - 6 червня, друга - 29 червня, третя - 31 липня). Але у всіх трьох випадках вони не відбувались через відсутність кворуму.

Натомість, самі депутати 31 липня зареєстрували у міськраді звернення до міського голови, де зазначається, що він "не може забезпечити нормальні умови роботи і перетворює сесійні засідання у "політичну виставу". Ними також було подано заяву до обласної прокуратури і Головного управління поліції в Сумській області про вчинення кримінального правопорушення, де зазначається, що міський голова Конотопа погрожує депутатам розправою.

Схожі новини