Передплата 2024 «Добрий господар»

Moody's: "Нові санкції США послаблять позиції Газпрому у переговорах з Україною"

  • 11.08.2017, 18:13
  • 918

Обмежувальні заходи вдарять на кредитоспроможність російського енергетичного сектора.

Про це пише Reuters з посиланням на міжнародне рейтингове агентство Moody's.

Новий пакет санкцій, який дозволяє обмежувати інвестиції в російські експортні трубопроводи, на думку агентства, створює ризик ослаблення переговорної позиції Газпрому з Україною по транзитних тарифах після 2019 року.

"Ослаблення переговорної позиції Газпрому може привести до зростання його транзитних витрат через більш високі транзитні тарифи і обсягів у порівнянні з тими, які планувалися раніше", - зазначає Moody's.

Новий закон про санкції може перешкодити Газпрому здійснити будівництво "Північного потоку-2" з використанням проектного фінансування, як спочатку планувала компанія, щоб рефінансувати частину свого боргу, в тому числі позики від партнерів, за допомогою більш довгострокових і більш вигідних кредитів, зазначає Moody's.

Закон про санкції ставить під загрозу партнерів, інвесторів, кредиторів та підрядників Газпрому і створює ризики того, що будівництво обох газопроводів буде затримано, підкреслює агентство.

Газпром розраховував, що з запуском трубопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік" річний обсяг транзиту газу через Україну може скоротитися до 15 мільярдів кубометрів газу з 80 мільярдів кубометрів газу в 2016 році.

Схожі новини