Передплата 2024 ВЗ

Будинок Гаррі Поттера виставлений на продаж

  • 11.08.2017, 15:15
  • 1 178

Будинок Де Вер, який був використаний для зйомок фільмів про Гаррі Поттера, як оселя його батьків Джеймса і Лілі, виставлений на продаж.

Про це повідомляє The Telegraph.

Будинок, в якому виріс знаменитий чарівник, знаходиться в середньовічному селі Саффолк в громаді Лавенхем. Він є одним з найбільш історично важливих будинків у цьому районі. З 14 по 17 століття він належав сімейству де Вер - найбагатшому роду в країні після монарха.

Будинок з шістьма спальнями наразі розділений на дві частини. Він також має передпокої, дві вітальні, їдальню і дві кухні. Дві спальні мають окремі ванні кімнати.

З південної сторони будинку знаходиться сад. Також є обідня тераса на відкритому повітрі, а цегляна доріжка веде по газону під аркою в старі стайні, садові склади і город з курми.

Вхідні двері будинку вважаються другим - найбільш фотографованим дверним отвором у Великої Британії після будинку 10 на Даунінг-стріт - офіційної резиденції прем'єр-міністра Великої Британії.

Як повідомляє видання, будинок виставлений на продаж за ціною у 995 тис. фунтів стерлінгів.

Раніше повідомлялося про те, що на продаж виставлено будинок, в якому у фільмах про Гаррі Поттера знімалися сцени на Тисовій вулиці. З часу зйомок фільму у 2001 році будинок вже продавали — у 2010 році нинішні власники придбали його за 290 тис. фунтів стерлінгів. Стартова ціна легендарного будинку складала 475 тис. фунтів стерлінгів.

Схожі новини