Передплата 2024 ВЗ

Знову батяри!

  • 10.08.2017, 19:48
  • 1 967

У «Шляхетних волоцюгах» зніматимуться «Брати Гадюкіни» і раритетний трамвай.

Знову батяри!
Знову батяри!

У Львові розпочинаються зйомки повнометражного художнього фільму “Шляхетні волоцюги” кінокомпанії “Ганзафільм”. Для нашого міста це знакова подія, оскільки це римейк польського комедійного мюзиклу Wloczegi («Волоцюги») 1939 року, який знімався у Львові й став шедевром довоєнного кінематографа. А пісня “Тільки ві Львові”, яку співають головні герої, батяри Щепко і Тонько, досі є музичною візитівкою нашого міста.

«Волоцюги» знімають на замовлення Державного агентства України з питань кіно, яке профінансувало стрічку на 18 мільйонів 582 тисячі гривень (загальний бюджет — 37 млн. грн.). Режисер — Олександр Березань, сценаристи Тарас Боровок та Дмитро Наумов. Зйомки будуть проводитися також у Києві. У Львові буде декілька локацій - площа Ринок, площа Музейна, Личаківський цвинтар та інші знакові місця.

На площі Ринок вже починають монтувати декорації, завозять бутафорію — дерев’яні вози, лави, конструкції яток тощо. Серце міста Лева перенесеться у часі на початок ХХ століття, адже фільмуватимуть події 1939 року. Через зйомки на один день - 16 серпня - трамвай площею Ринок не ходитиме. Про це розповів начальник відділу інформації ЛКП “Львівелектротранс” Іван Бондар. Участь у зйомках братиме також рідкісний старовинний трамвай, який є на балансі ЛКП. Кінокомпанія орендувала його у підприємства, а також пообіцяла компенсувати можливі збитки через зміну руху маршрутів. Так 16 серпня буде змінено рух трамваїв №№ 1, 2 та 9, вони об’їжджатимуть площу Ринок по вулиці Городоцькій.

Як розповів “ВЗ” директор фільму Владислав Шапран, нова стрічка не поступатиметься оригіналу у музичному плані, там також будуть хіти, знаменита львівська гвара та атмосфера субкультури львівських батярів. Це буде музична комедія, яку глядачі зможуть побачити на екранах кінотеатрів наступного року. У головних ролях зніматимуться молоді і майже невідомі актори, а от у епізодах - учасники музичного гурту “Брати Гадюкіни”.

Фото Володимира ГАРМАША

Схожі новини