Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Коли мене вдарили у маршрутці, чоловіки не захистили… Жінки обурювалися, але обережно»

  • 10.08.2017, 19:41
  • 12.3K

Львівська журналістка, на яку підняв руку екс-чиновник Львівської ОДА, ще роздумує, чи подавати позов до суду.

«Коли мене вдарили у маршрутці, чоловіки не захистили… Жінки обурювалися, але обережно»
«Коли мене вдарили у маршрутці, чоловіки не захистили… Жінки обурювалися, але обережно»

Львівська радіожурналістка Катерина Дзігуа (відома під псевдо Катя Дзига) уже оговталася від удару в обличчя, якого їй завдав екс-чиновник Львівської ОДА Володимир Маліновський. Інцидент трапився у маршрутці №15 — нетверезий екс-посадовець розхитувався поруч з цією Катериною, а потім на неї звалився. На зауваження Каті триматися за поручні і стояти рівно, відреагував кулаком. У дівчини була розсічена губа, текла кров...

“Тепер все гаразд, рана загоїлася, - розповіла Катерина Дзігуа “ВЗ”. - Володимир Маліновський навіть не зателефонував, щоб вибачитися. Не вибачався і тоді, коли поліція його забрала у райвідділ. Був сильно нетверезим. У райвідділі поводився чемно, бо, вочевидь, розумів ситуацію. Категорично не хоче коментувати цей інцидент. Коли до нього телефонують журналісти — “збиває” виклик. Подала заяву у міліцію. Вимагаю, щоб Володимира Маліновського покарали, згідно із законодавством. Не вимагаю від нього моральної компенсації. Ще думаю, чи подавати заяву до суду. Одні друзі радять, інші відраджують”.

Запитую Катерину, як на агресивність пана Володимира відреагували інші пасажири в маршрутці. Чи хтось захищав її? “Маршрутка була переповнена, - каже Катерина. - Попросила цього чоловіка стояти рівно, не навалюватися на мене. Та він звернувся на “ти”, говорив матюками... Обурилася, як так можна хамити. У відповідь вдарив мене в обличчя. Біля мене стояли кілька старших жінок та молоді дівчата. Хлопці сиділи трохи далі. Чоловіки не втручалися, а ось жінки обурювалися на хамство пасажира, але так дуже обережно, щоб їм не перепало. Казали: “Як так можна? В дівчини тече кров”. Мене почало трусити, сильно плакала. Молоді дівчата мовчали... Коли одну з них попросила дати номер мобільного, щоб була свідком, лише з третього разу погодилася”.

50-річний Володимир Маліновський працював начальником управління інформації Львівської ОДА. Раніше був в команді кількох політичних партій, зокрема “Пори” та “УДАРу”.

Як розповіла “ВЗ” працівник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області Іванна Кутнів, за фактом побиття журналістки порушено кримінальне провадження — ч. 1 ст. 125 — умисне легке тілесне ушкодження. Якщо суд доведе вину зловмисника, йому загрожує до року виправних робіт. Наразі слідчі з’ясовують обставини інциденту.

Фото з приватного архіву Катерини Дзігуа

Схожі новини