Передплата 2024 «Добра кухня»

Завершено розслідування нападу "Беркуту" на автомайданівців

  • 10.08.2017, 17:48
  • 954

Департаментом спеціальних розслідувань Генпрокуратури завершено розслідування у кримінальному провадженні про напад "беркутівців" та інших працівників МВС на учасників "Автомайдану" під час Революції Гідності

Про це повідомляє прес-служба департаменту у Facebook.

Йдеться про підозри щодо колишнього заступника начальника ГУ МВС України в м. Києві - начальника кримінальної міліції (організатор вчинення злочинів), заступника начальника УБНОН ГУ МВС України в м. Києві, заступника начальника відділу цього УБНОН та двох оперуповноважених цього ж управління.

Їм інкримінується вчинення за спеціально спланованою операцією, із залученням цивільних осіб (так званих "тітушок") в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в м. Києві біля міської лікарні № 17 провокації та наступне спільне з працівниками столичного спецпідрозділу "Беркут" незаконне затримання 6 активістів громадського руху "Автомайдан", застосування до них насильства, заподіяння їм тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості та умисне пошкодження їх автомобілів.

У подальшому вказані правоохоронці надали завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням активістів у вчиненні тяжких злочинів, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Схожі новини