Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рева розповів про надбавки до пенсії після реформи

  • 10.08.2017, 20:34
  • 2 873

Нинішня реформа передбачає, що повний страховий стаж становить 35 років, відповідно, люди, стаж яких перевищує цю цифру, матимуть право на таку надбавку.

У рамках пенсійної реформи виплата надбавок до пенсій передбачається тим українцям, у кого страховий стаж перевищує 35 років. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Якщо йдеться про людей, які працювали до 2012 року, у них стаж роботи для жінок - повний страховий - мав бути 20 років, а для чоловіків - 25. І чий стаж перевищив цю цифру, їм платили надбавку, і скасовувати цю надбавку ніхто не буде, вона залишиться», - сказав міністр.

За його словами, нинішня реформа передбачає, що повний страховий стаж становить 35 років, відповідно, люди, стаж яких перевищує цю цифру, матимуть право на таку надбавку.

Раніше у Пенсійному фонді розповіли, кому залишать право на пенсію за вислугою років. У разі ухвалення пенсійної реформи, в громадян, які на момент набрання чинності відповідного законопроекту матимуть необхідний стаж, право на пенсію за вислугою років забирати не будуть. Джерело: УНІАН

Схожі новини