Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стало відомо, на кого можуть обміняти полоненого росіянина Агєєва

  • 10.08.2017, 18:11
  • 1 549

Російського кадрового військового Віктора Агєєва, який потрапив у полон на Донбасі, можуть обміняти на незаконно утримуваного в Російській в'язниці українця Станіслава Клиха, засудженого за надуманими звинуваченнями про його участь у Чеченській війні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів Олег Котенко, волонтер групи "Патріот", яка як раз займається звільненням полонених із перших днів військового конфлікту на Донбасі.

"Все до цього йде. Але тільки після того, як ми його (Агєєва. - Ред.) засудимо, і він отримає реальний термін. Це незручності для товариша Путіна, що такі люди потрапляють у полон. Тоді на найвищому рівні ведуться переговори. Хоче Москва чи ні, але вона змушена з нами вести переговори, щоб забрати Агєєва. Їм не потрібен Агєєв абсолютно, але є ж імідж країни, мовляв, "росіяни своїх не кидають", - пояснив волонтер.

За даними Котенка, зараз вже йдуть розмови між спецслужбами України і Росії про обмін Агєєва на Клиха.

"Зараз йдеться про Станіслава Клиха. Мати Агєєва зустрілася з матір'ю Клиха - це все ланки одного ланцюга. Ми прекрасно розуміємо, до чого це все веде. Тільки б не вийшло, що Клих буде у нас другий Савченко. Наскільки я розумію, це наш проукраїнський хлопець, але що таке в'язниця?.. Людину можуть і зламати", - додав волонтер.