Передплата 2024 ВЗ

Волонтер: "Обмін полонених на Донбасі залежить тільки від Путіна"

  • 10.08.2017, 15:59
  • 974

Економічна блокада Донбасу, яка проходила під гаслом звільнення українських полонених, жодним чином не могла вплинути на цей процес, оскільки всі рішення з цього питання приймає, найімовірніше, особисто президент РФ Володимир Путін.

Таку думку висловив координатор волонтерської групи "Патріот" Олег Котенко в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, бойовики терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", на яких нібито хотіли натиснути учасники блокади, вже не ухвалюють жодних рішень щодо звільнення заручників і полонених.

"Ухвалює Москва. Однозначно. Напевно, у Путіна лежить список наших військових, і він каже, кого звільняти, а кого - ні. Я раніше так жартував, але потім вже з реальних джерел почала надходити інформація, що приблизно так воно і виглядає. З цими списками приходять до Путіна, він просить вказати, хто з них військовий, і йому вказують. "А це хто такі?" "Це цивільні". "О, тоді цього віддавайте, а цього ні", - розповів Котенко.

Він згадав, що в 2014-2015 роках були випадки, коли вдавалося домовлятися з польовими командирами, але коли це питання заполітизовалось, така практика стала неможливою. .

"Якщо у Путіна буде політична воля, то через день всі наші пацани повернуться додому", - підсумував Котенко.

Схожі новини