Передплата 2024 «Добрий господар»

Лук'яненко звинуватив Кучму в "знищенні" 5 млн українців

  • 10.08.2017, 14:22
  • 1 472

За два терміни свого президентства другий президент України Леонід Кучма зміг зменшити населення країни на 4-5 мільйонів осіб, і це - злочин, який не можна пробачити.

Таку думку український дисидент, політик і громадський діяч Левко Лук'яненко висловив у програмі в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, до такої ситуації привела вибудувана Кучмою бандитська система держуправління.

"Те, що свого часу зробив Кучма, я завжди буду засуджувати, як найтяжчий злочин проти України. Злочин цього президента полягає у тому, що він організував систему управління державою, за принципом організації злочинних банд. Він призначав на високі державні посади, зокрема на посади заступників міністрів, людей, на яких у правоохоронних органах були справи про те, що вони зробили той чи інший злочин. Саме таких осіб Кучма призначав на високі державні посади, щоб тримати їх на гачку і перетворити на слухняних рабів", - вважає Лук'яненко.

Крім того дисидент каже, що таку злочинну кримінальну систему управління Кучма поширив на всю Україну, що в результаті зруйнувало економіку держави.

"Кучма продав своїм радникам і спільникам сотні заводів і фабрик України, після чого мільйони людей з цих підприємств опинились на вулиці. Саме цей період дуже важко вплинув на моральний стан всієї української нації. Частина людей почали пити і пропали десь в канаві, інші опинилися у якійсь банді, а решта людей почали масово виїжджати за кордон на заробітки", - констатував Лук'яненко.

Саме таким чином, вважає дисидент, Кучма витіснив з України понад 4 мільйони населення.

"Кучма почав своє президентство, коли в Україні було 52 мільйони населення, однак за період свого правління він зміг зменшити українське населення на 4-5 мільйонів осіб. Це злочин, який йому не можна пробачити. І дуже шкода, що президент Порошенко після цього зміг доручити Кучмі таку відповідальну місію, як відстоювання інтересів України в Мінському форматі", - додав Лук'яненко.

Джерело: Обозрєватєль

Схожі новини