Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд розпочав засідання у справі про держзраду Януковича

  • 10.08.2017, 10:31
  • 1 287

У справі почали представляти докази, першим з яких є звернення президента РФ Владіміра Путіна до Ради Федерації про введення в Україну російських військ.

У четвер, 10 серпня, о 10:00 Оболонський районний суд Києва розпочав слухання справи за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

Як передає Інтерфакс-Україна, суд розпочав вивчення доказів у кримінальному провадженні. На початку судового засідання в четвер адвокат Януковича Віталій Мешечек зазначив, що ознайомився з матеріалами справи в повному обсязі і готовий до участі в процесі.

Після цього головуючий суддя Владислав Дев'ятко сказав, що суд розпочинає вивчення доказів у цій справі. "Таким чином, у нас закінчилися підготовчі дії, і ми можемо перейти до дослідження доказів у даному кримінальному провадженні" - сказав суддя.

Далі прокурори Головної військової прокуратури почали представляти зібрані ними докази, першим з яких є звернення президента Російської Федерації Владіміра Путіна до Ради Федерації від 1 березня 2014 про використання збройних сил РФ на території України "до нормалізації суспільно-політичної обстановки в цій країні".

Нагадаємо, Генеральна прокуратура звинувачує екс-президента Віктора Януковича в державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Владіміра Путіна із проханням увести війська в Україну. У ГПУ вважають, що цей лист узаконив надання Путіну дозволу на використання російських військ в Україні, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу.

26 червня в Оболонському суді Києва відбулося перше засідання по суті щодо державної зради Януковича, 29 червня суд дав дозвіл на спеціальне судове провадження, оскільки Янукович не з'являється на засідання. У лютому 2014 року Янукович втік на територію РФ.

5 липня Янукович заявив, що вирішив відкликати своїх адвокатів у справі про державну зраду. Відтак йому призначили безкоштовного державного адвоката Віталія Мешечк

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини