Передплата 2024 «Добрий господар»

Міноборони:"Постачальники неякісних харчів для ЗСУ сплатять штрафів на три мільйони"

  • 09.08.2017, 19:08
  • 1 613

У відомстві заявили про посилення контролю за якістю продуктів харчування для бійців.

Міністерство оборони України вирішило посилити контроль за якістю продуктів харчування військових ЗСУ. Про це заявив начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України Дмитро Марченко, інформує прес-центр відомства.

За його словами, в 2017 році Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України та підпорядкованим структурними підрозділами здійснено 93 виїзди до військових частин з метою перевірки організації харчування.

«З початку цього місяця з метою швидкого реагування до району проведення АТО направлено постійно діючу робочу групу для перевірки якості продуктів харчування, а також ще одна група саме зараз проводить перевірки військових частин щодо якості харчування у пунктах їхньої дислокації», — підкреслив посадовець.

Марченко додав, що за результатами перевірок Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів подано 44 претензії, якими виставлено штрафних санкцій до постачальників на загальну суму понад 2,8 млн. грн.

«Відповідно до договору, постачальник за поставку неякісної продукції сплачує 20 % від вартості послуги, а саме 20 % від суми акту на день виявлення порушення», — повідомив Марченко.

Також у Міноборони запевнили, що постійно відслідковують інформацію щодо фактів незадовільного харчування військовослужбовців Збройних Сил України. З цією метою функціонує «Гаряча лінія», номер якої розміщено у кожній їдальні, де харчуються військовослужбовці.

Нагадаємо, у червні Військово-морські сили Збройних сил України розпочали перехід на систему харчування за стандартами НАТО. Систему успішно введено в Західній військово-морській базі ВМС (Одеса), яка здійснює забезпечення підрозділів, кораблів і катерів національного флоту.

Тим часом, міністр оборони Степан Полторак заявив, що Збройні Сили України повністю перейдуть на нову систему харчування до кінця 2019 року.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини