Передплата 2024 «Добрий господар»

Чубаров: "Повернення Криму не повинне розглядатися окремо від деокупації Донбасу"

  • 08.08.2017, 15:51
  • 809

За словами Чубарова, якщо Україна залишить повернення Криму на далеку перспективу, то Росія знищить його корінний народ.

Повернення Криму під контроль української влади не повинне розглядатися окремо від повернення Донбасу. Про це заявив голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

"Крим - не просто територія, і Крим - це не просто люди, які там живуть. Крим - це батьківщина корінного народу України. Якщо ми зараз залишимо, як ви говорите, на далеку перспективу (повернення Криму під суверенітет України - Ред.), то Росія зробить все, щоб знищити цей корінний народ", - сказав Чубаров на прес-конференції у вівторок в Києві, коментуючи висловлювання німецьких політиків, що питання повернення Криму під суверенітет України треба вирішувати після вирішення проблеми Донбасу.

Чубаров зазначив, що Українська держава не може дозволити, щоб на її території знищували корінні народи. "І тому Крим і територія неконтрольована нами на східній Україні - Крим і Донбас повинні бути в одному ряду, і ми повинні одночасно розглядати ці питання", - вважає голова меджлісу кримськотатарського народу.

Зазначимо, 5 серпня лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що Європі слід тимчасово відмовитися від спроб домогтися вирішення питання про статус Криму і спробувати поліпшити відносини з Москвою. "Ми повинні знайти вихід з тупикової ситуації", - заявив він в інтерв'ю медіа групі Funke, додавши, що до питання про Крим треба ставитися як до "довгострокової тимчасової ситуації, щонайменше, в даний час". У свою чергу координатор політики ФРН щодо Росії Гернот Ерлер, коментуючи заяви Лінднера, погодився, що спочатку необхідно покласти край кровопролиттю в Донбасі, а потім піднімати питання про Крим.

Схожі новини