Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко обурилася позицією ЄС та США щодо вироків у Криму та в ОРДіЛО

  • 08.08.2017, 13:09
  • 1 166

Віце-спікер Верховної Ради зазначила, що Україна не буде прислухатися до порад іноземних парнерів.

Україна не буде прислухатиметься до порад іноземних партнерів спочатку вирішити проблему Донбасу, а потім Криму. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Іноземні партнери воліли б більше говорити про боротьбу з корупцією, посилення демократичних процесів, прозорість економіки, розумну кадрову політику, аби тільки не говорити про власні зобов'язання, як то гарантіі безпеки України і захист прав людини на всьому європейському континенті. Ви чули заяви іноземних урядів щодо судилища над Балухом чи Чийгозом? Я- ні. Зате деякі іноземні високопосадовці радять нам спочатку вирішити проблему Донбасу, а потім Криму", - зазначила Геращенко.

За її словами, часто європейскі партнери роблять голосні заяви на захист українських громадських організацій, але "мовчать, як в рота води набрали" , щодо арештів в Криму, суворих вироків російськоі окупаційноі влади проти українців чи кримських татар.

"Ми не прислухаємося до цих порад. Ми йдемо паралельними треками, крок за кроком і день за днем наближаючи звільнення Криму і Донбасу. В політико- дипломатичний спосіб. Посилюючи украінську армію. Тому що і на окупованому Донбасі, і в окупованому Криму живуть громадяни України. І Донбас , і Крим- це украінські територіі. Ми не дамо ЄС і США про це забути і зняти з порядку денного.", - додала Геращенко.

Нагадаємо, у підконтрольному Кремлю Верховному суді окупованого Криму на засіданні у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза прокурор Анастасія Супряга запросила для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму. Чийгозу інкримінують організацію масових заворушень біля будівлі Верховної ради Криму 26 лютого 2014 року. Він перебуває під вартою з січня 2015 року.

Трохи раніше Роздольненський суд окупованого Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму, а також зобов'язав виплатити штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Балуху пред'явили звинувачення за статтею про незаконне придбання та зберігання боєприпасів.

Схожі новини