Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Єгипті українець врятував австрійську туристку від акули

  • 07.08.2017, 14:16
  • 1 777

Михайло Волошин прилетів до Єгипту 5 серпня і відразу почав свій відпочинок з подвигу

На єгипетському курорті Марса-Алам 52-річний житель Ужгорода Михайло Волошин врятував молоду австрійську туристку від акули. Про це інформує портал «Турпрофі».

Як зазначається, він прилетів до Єгипту 5 серпня і відразу почав свій відпочинок з подвигу. За його словами, він не планував нікого рятувати — просто так вийшло. Відразу після прильоту українець взяв відеокамеру і разом з дружиною пішов знімати риб. Поруч з ними плавала група туристів з Австрії, а серед них 20-річна дівчина. Біля неї відбувалося щось незвичне, тож Михайло підплив ближче - подивитися.

У це місце зазвичай припливали дельфіни, яких акули уникають. Звідки там узялась акула і чому саме дівчина привернула її увагу, ніхто так і не зрозумів. Ймовірно хтось з туристів годував риб, або якимось іншим чином спровокував хижака. Акула раптово з'явилася перед дівчиною і вкусила її за живіт, вирваши добрячий шмат плоті. Коли дівчина закричала, Михайло підплив і поранена вхопилася за нього, а далі українець щосили поплив до берега. Весь цей час акула кружляла поруч, проте туристам вдалося втекти. Дівчину Михайло витягнув з моря самостійно. Вона була при свідомості.

Поранену дівчину, за даними персоналу готелю, відвезли в госпіталь Хургади. «З нами в готелі відпочивав хлопець — один з начальників київського МНС, - він зреагував найшвидше. Думаю, це йому треба подякувати за те, що жертв більше не було. Хлопець сказав рятувальникам, щоб хапали човни і діставали всіх, хто там ще плавав - на поверхні було видно багато масок пірнальників», — розповів один з очевидців події.

За словами очевидців, дівчину вкусила невелика біла акула. «Видно було, що єгиптяни нічого такого не очікували і трохи розгубилися. Нам сказали, востаннє акули тут з'являлися в 2015 році, а до цього — в 2009», - розказав Микола.

До слова, місцина Марса-Алам відома збереженими кораловими рифами. Там відпочивають насамперед дайвери, особливо ті, хто мріє подивитися на ламантинів (морських корів), занесених до Червоної книги, які мешкають саме в цьому регіоні. Після інциденту, 6 серпня, море для дайверів в Марса-Алам закрили. Рятувальники вивчають обстановку.

Схожі новини