Передплата 2024 ВЗ

Львівські «Карпати» здобули першу перемогу в сезоні у матчі над «Сталлю»

  • 06.08.2017, 10:30
  • 1 019

Цей матч став ювілейним для капітана львів’ян Ігоря Худоб’яка.

У суботу, 5 серпня, львівські «Карпати» на своєму полі приймали кам’янську «Сталь» у рамках 4 туру УПЛ. І здобули перемогу з рахунком 3:1.

Кожна з команд підійшла до гри з різними показниками. «Зелено-білі» за три матчі, два з яких провели вдома, здобули лише одну нічию, а в останньому матчі взагалі зазнали розгромної поразки від «Динамо» 5:0. «Сталь» же за цей час встигла стати сенсацією українського футболу, коли спочатку на виїзді мінімально обіграла бронзового призера минулої першості луганську «Зорю», згодом — «Чорноморець», і лише у додатковий час поступилась донецькому «Шахтарю» на власному полі. При тому, що кам’янська команда свої домашні матчі змушена проводити у Дніпрі.

«Карпати» на матч вийшли у доволі неочікуваному складі. Після літньої трансферної кампанії, де до команди приєдналося 6 легіонерів, цього разу жодного з них не було у стартовому складі. Зате одразу з перших хвилин вийшов інший гравець, який вже став легендарним для Львова — Артем Федецький. Він лише за декілька днів до матчу підписав контракт з клубом. До цього востаннє зелено-білу футболку гравець одягав більше 5 років тому — у травні 2012 року.

Перед матчем виявилося, що це 300 гра у чемпіонатах України за львівські «Карпати» для Ігоря Худоб’яка. Тож капітан команди отримав символічну футболку з рук іншого відомого гравця «Карпат» у минулому Степана Юрчишина.

Проте після приємних подарунків до матчу, самі футболісти могли зіпсувати свято Ігорю Худоб’яку. Вже на 8 хв. захисники необачно зіграли на своїй половині поля, і далекий виніс м’яча гравцями «Сталі» переріс у контратаку, яку лише за допомогою фолу зупинив воротар Роман Підківка. 26-літній арбітр Копієвський, для якого це був дебютний матч в УПЛ, вказав на 11-метрову позначку. Її чітко реалізував Едгар Малакян.

«Карпати» були дещо спантеличені таким розвитком подій, і були ближчі до того, щоб пропустити у матчі вдруге, аніж зрівняти рахунок. Той же Едгар Малакян отримав ще одну нагоду реалізувати вихід сам-на-сам, але замість удару чомусть почав обігрувати воротаря. Тож головний тренер львів’ян Серхіо Наварро ще в середині першого тайму зробив заміну, знявши з гри Юрія Ткачука. Замість нього на поле вийшов Олег Голодюк.

Невдовзі одна з атак «зелено-білих» закінчилась голом. Дениса Мірошниченка вдало запустили по правому флангу, звідки він прострілив у штрафний майданчик. Точно на ногу Худоб’яку, який в дотик замкнув простріл. Вдалий подарунок на ювілей і заклики до фанатів гучніше підтримувати команду.

До речі про вболівальників. Їх на матчі було не так і багато — дещо більше 4300 осіб.

По перерві Серхіо Наварро випустив на поле ще одного дебютанта — колишнього гравця аргентинської «Бока Хуніорс» Франціско Ді Франко. Він замінив Дениса Мірошниченка, який ще до перерви отримав жовту картку, і по ходу матчу міг залишити команду у меншості через ще одне попередження. Забігаючи наперед, зазначимо, що це зробив інший гравець львів’ян.

А вже невдовзі «Карпати « вийшли вперед. Львів'янам вдалося перехоплення, і пас отримав Амбросій Чачуа. Та його прохід з порушенням правил зупинив Гор Малакян (брат автора голу). Вибудувана стінка не допомогла воротарю Герману Пенькову відбити влучний удар зі штрафного від Олега Голодюка. 2:1, і «Карпати» вже попереду.

Однак позитивний результат могло зіпсувати вилучення. Олег Голодюк отримав другу жовту картку і відправився додивлятися матч у підтрибунні приміщення. Вболівальники провели його оплесками.

На деякий час «Сталь» перехопила ініціативу, і намагалася скористатися тим, що вона у більшості. Однак за декілька хвилин гра вирівнялась і відсутність одного з гравців у львів’ян не було помітно.

Фактичну крапку у цій грі поставив форвард львів’ян Роман Дебелко, який впав у штрафному майданчику після зіткнення з Гором Малакяном. Доволі сумнівний епізод, але суддя вказав на 11-метрову позначку. Пробивав з неї сам Роман Дебелко, який ще минулого сезону виставав за «Сталь». Саме його точний удар і закріпив остаточний результат матчу — 3:1.

«Карпати» нарешті здобули першу перемогу в сезоні, причому вольову, коли довелося відігруватися вже з самого початку матчу. Окрім результату, варто зазначити, що гравці показали бажання до перемоги, а не зупинилися, як це було в попередніх матчах. Навіть граючи у меншості, вони намагалися йти вперед і створювати моменти.

Перемога дещо зняла напругу навколо команди, дозволивши їй піднятися із дна турнірної таблиці. А вже за тиждень «Карпати» відправляться до Маріуполя, де в них запланована гра з місцевою командою.

Схожі новини