Передплата 2024 ВЗ

Матіос: "УЗ отримала тисячу напіввагонів, що належать компанії Клименка"

  • 04.08.2017, 17:31
  • 747

Головна військова прокуратура передала "Укрзалізниці" 1 тисячу напіввагонів, які належать "Юнісон Груп"  - компанії, пов'язаній з екс-главою Міндоходів і зборів Олександром Клименком.

Про це на брифінгу 4 липня повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його словами, рішення про передачу ухвалив Печерський райсуд, а вагони були затримані Держприкордонслужбою та митними органами України.

За даними слідства, щомісячно компанія Клименка отримувала дохід у сумі від 10 до 12 мільйонів гривень від здачі в оренду вказаних напіввагонів, які майже усі є новими і термін експлуатації яких становить лише 3-4 роки.

"З моменту їх придбання у 2013 році і до теперішнього часу Клименко, перебуваючи у розшуку, отримував кошти на території України за їх експлуатацію. За цей час Клименко отримав через довірених осіб та компанію "Юнісон" прибуток у сумі 400 млн гривень", - зазначив Матіос.

Він додав, що середня ринкова вартість напіввагонів становить 40 млн доларів.

"Головна військова прокуратура звернулася до ПАТ "Укрзалізниця" та передала УЗ напіввагони - для експлуатації та, як передбачається, отримання прибутку в дохід держави", - повідомив Матіос.

Також він зазначив, що передані УЗ напіввагони "простоювати не будуть, а прибуток у держбюджет становитиме близько 150 млн гривень по року".

Схожі новини