Передплата 2024 «Добра кухня»

Мартиненко програв суд в Швейцарії по корупційній справі

  • 04.08.2017, 16:24
  • 1 017

Екс-нардеп намагається перешкодити співпраці швейцарських та українських правоохоронців.

Колишній народний депутат Микола Мартиненкоу швейцарських судах безрезультатно опирається блокуванню рахунків і передачі інформації українському слідству, передає Deutsche Welle і нагадує, що екс-депутата підозрюють у корупції та відмиванні грошей.

Так, нардеп намагається перешкодити співпраці швейцарських та українських правоохоронців у розслідуванні кримінальних справ проти нього.

Видання зазначає, що, згідно з судовими документами, панамська компанія, на швейцарські рахунки якої надходили імовірні хабарі Мартиненку, судилася з прокуратурою Швейцарії, оскаржуючи передачу Україні інформації про ці рахунки. Зокрема, мова йде про документи, які підтверджують надходження на підконтрольні екс-парламентарія рахунки 6,4 млн євро.

У жовтні 2016 року швейцарці розпорядилися передати в Україну всю інформацію про банківські рахунки панамської фірми Миколи Мартиненка. Однак на заваді обміну інформацією стали судові позови.

Видання зазначає, що 28 червня 2017 року Федеральний суд Швейцарії виніс остаточне рішення, яке тільки зараз стало доступним для ознайомлення у базі судових рішень країни: відхилити вимоги Мартиненка.

Схожі новини