Передплата 2024 «Добра кухня»

Уряд Японії у повному складі пішов у відставку

  • 03.08.2017, 11:21
  • 1 169

Новий склад кабінету міністрів буде оголошений 3 серпня.

У четвер, 3 серпня, уряд Японії у повному складі пішов у відставку, яку прийняв прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

Новий склад кабінету міністрів буде оголошений згодом цього ж дня, я до того часу нинішні міністри продовжать виконувати свої обов'язки.

Зазначається, що перестановки в кабінеті міністрів пов'язані з різким падінням довіри до уряду і самому прем'єру, який представляє Ліберально-демократичну партію (ЛДП) країни, через скандали та прорахунки.

У ЗМІ прогнозують, що будуть призначені нові ключові міністри - оборони і закордонних справ. Зокрема, на пост глави оборонного відомства можуть обрати Іцунорі Онодера, який вже обіймав цю посаду з грудня 2012 року по вересень 2014 року. А новим главою МЗС може стати 54-річний Таро Коно, який здобув освіту в США.

Раніше японський парламент дозволив імператору Акіхіто зректися престолу вперше за 200 років. Зречення, швидше за все, відбудеться в кінці 2018 року. До того моменту Акіхіто пробуде на посаді імператора 30 років.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини