Передплата 2024 ВЗ

Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

  • 03.08.2017, 10:00
  • 1 230

Судове засідання розпочалося о 10:00.

У четвер, 3 серпня, о 10:00 в Оболонському суді Києва розпочалося засідання у справі за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

Зазначимо, у справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Владіміра Путіна із проханням увести війська в Україну. У Генеральній прокуратурі України вважають, що цей лист дав підстави Путіну використати російські війська в Україні, що спричинило анексію Криму та окупацію частини Донбасу.

Раніше сторона обвинувачення у справі про державну зраду Януковича заявила, що не буде проти, якщо обвинувачений братиме участь у засіданнях у режимі відеоконференції.

Після початку судового засідання один із суддів повідомив, що виникли проблеми з системою звукозапису, а також про те, що суд почнеться за 10 хвилин.Источник: https://censor.net.ua/n450229

Як повідомлялось, 5 липня Янукович заявив, що вирішив відкликати своїх адвокатів у справі про державну зраду. Відтак йому призначили безкоштовного державного адвоката Віталія Мешечка. Суд дав адвокатові три тижні на ознайомлення з матеріалами й оголосив перерву до 3 серпня.

26 червня в Оболонському суді Києва відбулося перше засідання по суті щодо державної зради Януковича, 29 червня суд дав дозвіл на спеціальне судове провадження, оскільки Янукович не з'являється на засідання. У лютому 2014 року Янукович втік на територію РФ.

Тиждень.ua

Схожі новини