Передплата 2024 «Добра кухня»

Дівчата із сусідніх сіл стали чемпіонками Європи

  • 03.08.2017, 12:48
  • 2 093

На шляху до золота обидві галичанки перемогли росіянок.

Дівчата із сусідніх сіл стали чемпіонками Європи
Дівчата із сусідніх сіл стали чемпіонками Європи
Переможний поєдинок Романи Вовчак у Сараєві.
Переможний поєдинок Романи Вовчак у Сараєві.

Тріумфом учениць Львівського училища фізичної культури Оксани Чудик та Романи Вовчак завершився у Сараєвому (Боснія і Герцеговина) континентальний чемпіонат з вільної боротьби серед кадеток (дівчата віком до 17 років). Завдяки їхньому успіху збірна України серед 27 учасниць здобула друге загальнокомандне місце.

Оксана Чудик (вагова категорія до 65 кг) на шляху до свого чемпіонства здолала борчинь з Франції, Словаччини, Білорусі. У фінальному поєдинку поклала на лопатки росіянку Анну Краснову.

Особливо драматичним було сходження на найвищу сходинку п’єдесталу для Оксаниної подруги — Романи Вовчак (вагова категорія до 70 кг). На початках вона без проблем розібралася із суперницею з Литви. А от півфінальна сутичка із росіянкою Валерією Тріфоновою складалася не на користь галичанки. Романа поступалася їй з рахунком 0:5, потім зменшила відставання по очках — 2:5. А на останніх секундах ефектно застосувала прийом “на туше” — притиснула свою візаві обома лопатками до килима і утримувала певний час. Арбітри визнали беззаперечну перемогу українки. У фіналі та не залишила жодних шансів туркені Мехтар Гультекін — 6:0!

Оксана Чудик і Романа Вовчак — близькі подруги, виросли у сусідніх селах — Пісочній і Надітичах (Миколаївський район), у с. Черниці здобували ази борцівської майстерності. Коли після європейської першості Романа приїхала додому, її разом з батьками вітало півсела. Дівчину поважають не тільки за її спортивні досягнення. Односельці розповідають, що Рома допомагає батькам по господарству, відвідує храм. На її честь церковний хор не раз співав “Многая літа”.

Схожі новини