Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Кабміні прокоментували можливість сієсти для українців

  • 02.08.2017, 20:42
  • 1 310

Кліматичні умови в Україні ще не такі, щоб питання введення сієсти виносити на рівень національної ідеї

Про це в коментарі виданню "УНІАН" розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко — предає Espresso.tv

Сієста — це традиційна у деяких країнах зі спекотним кліматом перерва на обід і пообідній сон. Греки відпочивають влітку з 14:00 до 15:00-17:00, іспанці — з 13:00 до 17:00, італійці — з 13:00 до 15:00 або 16:00.

Кожен роботодавець в Україні в умовах аномальної спеки має право самостійно вирішувати — вводити чи не вводити сієсту для своїх співробітників. Проте скорочувати робочий тиждень влітку є недоцільним.

"В рамках трудового законодавства у роботодавця є абсолютно всі можливості, щоб вирішити питання сієсти в індивідуальному порядку", — сказав Розенко.

Водночас він додав, що кліматичні умови в Україні ще не такі, щоб виносити питання введення сієсти на рівень національної ідеї.

Розенко зазначив, що відповідно до чинного трудового законодавства, кожен працівник повинен відпрацювати 40 годин на тиждень. Проте якщо підприємець, вважає, що для підвищення ефективності виробництва або через стан здоров'я працівника потрібно надавати йому не годинну перерву, а дві-три години, то це є його правом.

"Ніхто роботодавця в цьому не обмежує зараз. А говорити про те, що давайте влітку скоротимо 40-годинний робочий тиждень і зробимо його, наприклад, 35-годинним, на мій погляд, є недоцільним", — сказав віце-прем'єр.

Схожі новини