Передплата 2024 ВЗ

У Великій Британії розробити законопроект щодо введення санкцій після Brexit

  • 02.08.2017, 19:25
  • 1 058

Зараз Королівство вводить санкції проти країн в рамках законодавства ЄС.

Уряд Великої Британії розробив план законопроекту, який надає правові повноваження накладати санкції після виходу країни з Європейського Союзу. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зараз Королівство вводить санкції проти країн в рамках законодавства ЄС. Але без нового законодавства після Brexit у британського уряду не буде юридичних повноважень для введення санкцій. Наразі діють понад 30 санкційних режимів, в тому числі проти Росії, Північної Кореї та Ірану.

Згідно з новим законодавством, санкції повинні будуть переглядатися щорічно. Це також дозволить окремим особам і організаціям оскаржувати санкції, накладені на них. Уряд заявив, що його пропозиції також полегшать заморожування банківського рахунку підозрюваних у тероризмі.

Як зазначає британське видання The Times, Велика Британія навряд чи змінить свій режим санкцій після Brexit. "Уряд стверджує, що законопроект дозволить Великій Британії, як і раніше, грати центральну роль в світових санкціях. Це може означати більш жорсткі рішення, які відображають той факт, що Британія роками наполягала на більш жорстких заходах проти таких країн, як Росія", - зазначається в статті.

"Законопроект дозволить нам вводити санкції як одноосібно, так і з партнерами в ЄС і в усьому світі", - заявляв британський міністр у справах Європи Алан Дункан.

Нагадаємо, нові імміграційні заходи, що обмежують свободу в'їзду до Великої Британії з країн Євросоюзу, будуть введені в березні 2019 року.

Схожі новини