Передплата 2024 ВЗ

Молдова назвала провокацією військові навчання РФ у Придністров'ї

  • 02.08.2017, 19:07
  • 1 100

Приводом для занепокоєння стало виявлення молдавською стороною спеціальної військової техніки.

Молдова стурбована підготовкою спільних військових навчань Росії і невизнаної "Придністровської молдавської республіки" (ПМР) в зоні безпеки на Дністрі. Про це заявили представники молдавської делегації в Об'єднаній контрольній комісії (ОКК) з придністровського врегулювання у вівторок, 2 серпня.

Вони зі "стурбованістю і здивуванням" відреагували на новину про неузгоджені з Кишиневом військові навчання ПМР з Оперативною групою російських військ (ОГРВ).

"Неузгоджені вчення передбачають форсування Дністра, що може викликати нову напруженість в зоні безпеки", - цитує агентство "Інтерфакс" заяву делегації Молдавії.

Приводом для занепокоєння стало виявлення молдавською стороною спеціальної військової техніки на березі річки біля села Тернівка в Слободзейському районі. При цьому сторона ПМР не дозволила молдавським військовим спостерігачам наблизитися до місця дислокації техніки.

Молдавська делегація в ОКК визнала дії керівництва самопроголошеного Придністров'я "провокаційними", заявивши, що вони "порушують існуючий механізм миротворчої місії". Кишинів також звинуватив ПМР в порушенні домовленостей співголів ОКК від 27 липня, згідно з якими "в період відпустки сторони повинні утриматися від односторонніх дій, здатних привести до дестабілізації ситуації в зоні безпеки".

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України має намір посилити охорону на кордоні з Придністров'ям.

Схожі новини