Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Реєстр "Доступних ліків" розширюється за рахунок нових виробників

  • 02.08.2017, 18:19
  • 992

Реєстр препаратів, що входять до програми реімбурсації (відшкодування вартості) "Доступні ліки", розширюється за рахунок нових виробників.

"Розширення пропозиції відбувається за рахунок входження до реєстру лікарських засобів нових виробників, які знайшли можливість привести ціни своїх препаратів до граничного рівня", - пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" комерційний директор ПАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод"(БХФЗ) Євген Сова.

Він зазначив, що загалом більшість препаратів, які беруть участь у програмі "Доступні ліки" добре відомі на українському ринку і входять до галузевих формулярів і протоколів.

"Практично всі препарати, за рідкісним винятком виготовляло широке коло українських виробників до введення в дію урядової програми "Доступні ліки", - уточнив Є. Сова.

Комерційний директор БХФЗ зазначив, що підприємство бере участь у програмі "Доступні ліки" від початку її дії. БХФЗ виробляє сім найменувань препаратів, які входять до переліку програми.

Як повідомлялося, згідно з наказом №856 від 26 липня 2017 року затверджено новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. До нового реєстру увійшли 199 препаратів, вартість 30 з них держава відшкодовуватиме в повному обсязі. До попереднього реєстрі були включені 157 торгових назв за 21 міжнародною непатентованою назвою (МНН) для лікування серцево-судинних захворювань (ССЗ), бронхіальної астми і цукрового діабету II типу.

Програма реімбурсації "Доступні ліки" стартувала в Україні 1 квітня 2017 року. На реалізацію програми було виділено 500 млн грн.

У програмі беруть участь 157 торгових назв лікарських засобів за 21 міжнародною непатентованою назвою.

БХФЗ за підсумками 2016 року збільшив чистий прибуток удвічі порівняно з 2015 роком - до 118,702 млн грн. У минулому році БХФЗ увійшов до десятки лідерів за обсягами аптечного продажу - 4,2% ринку.

За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами БХФЗ є Тетяна Артеменко, Микола Безпалько, Олег Голобородько, Гліб Загорій і Євген Сова.

БХФЗ входить до Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

Схожі новини