Передплата 2024 ВЗ

Білорусі напророчили російську окупацію

  • 02.08.2017, 13:26
  • 1 466

Російська Федерація зробить все можливе, щоб залишити Білорусь у своїй сфері інтересів.

Про це в ефірі Обозреватель.LIVE заявив ветеран війни на Донбасі, офіцер запасу 95-ї омбр ЗСУ, керівник благодійного фонду "Mir&Co" Мирослав Гай.

"Ми бачимо, що Бацька намагається втриматися між Європою і РФ: і в Україну він приїжджав, і досить гучні заяви звучали. Я думаю, що він розуміє, що доживає останні дні. Білорусь очікують зміни, і РФ зробить все, щоб на той момент Білорусь відійшла не в сторону європейської демократії, а увійшла в РФ. Росія зробить все, щоб не просто утримати Білорусь, не просто в сфері впливу, а, можливо, оголосити про створення нового, а-ля радянського, конгломерату", - зазначив він.

За словами ветерана АТО, зараз незрозуміла навіть ситуація з настроями в білоруському суспільстві.

"Багато років сам Лукашенко зачищав все опозиційне поле. Там немає кому проводити революції. Все це поле зачищається моментально. Спробуйте в Білорусі вийти на центральну площу. Проходить п'ять хвилин - і вас замітає місцеве КГБ. Уявімо собі, що РФ робить "палацовий переворот", і з бацькою щось відбувається. Чи будуть озброєні сили Білорусі підтримувати безпосередньо Білорусь?" - запитав Гай.

Схожі новини