Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна висловила протест через підготовку незаконних виборів в окупованому Севастополі

  • 02.08.2017, 10:25
  • 771

 У МЗС подібні "виборчі процеси" назвали "нікчемними за своєю суттю та змістом".

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з з підготовкою Російською Федерацією проведення незаконних виборів у тимчасово окупованому Севастополі. Про це йдеться у заяві, поширеній на сайті відомства.

«Чергова спроба держави-окупанта поширити своє національне законодавство на територію суверенної України є грубим порушенням норм міжнародного права і законодавства України. Україна не визнає будь-які інші «виборчі процеси», які Кремль проводить на тимчасово окупованій території, і вважає їх нікчемними за своєю суттю та змістом», - наголосили в МЗС.

Також у дипломатичному відомстві нагадали, що відповідно до статті 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом України.

«МЗС України закликає всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати будь-які псевдовиборчі процеси, які відбуваються на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, утриматися від будь-яких кроків, що можуть розглядатися як привід для легітимізації незаконних виборів, а також посилити тиск на Росію з метою припинення нею агресії проти України та початку процесу деокупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь», - підсумували в міністерстві.

Джерело: УТ

Схожі новини