Передплата 2024 ВЗ

ГПУ закрила справу за фактом стрілянини за участю нардепа Пашинського

  • 02.08.2017, 08:09
  • 797

Слідство не знайшло складу злочину в діях депутата.

Слідчі Генеральної прокуратури України закінчили розслідування і закрили справу за фактом стрілянини в грудні 2016 року за участю народного депутата Сергія Пашинського. Про це свідчить відповідна постанова ГПУ.

Повідомляється, що слідство дійшло висновку, що Пашинський діяв в рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. Дії другого учасника подій - В'ячеслава Хімікуса - визнані "суспільно небезпечними". У той же час слідство встановило, що в діях Хімікуса відсутній склад кримінального злочину за ч. 2. ст. 296 КК України (хуліганство), однак йому інкримінують адміністративне правопорушення. Йдеться про нецензурні висловлювання.

Нагадаємо, народний депутат України Сергій Пашинський повідомив про напад на нього в переддень Нового року. Виявилося, що депутат прострілив ногу нападнику.

В'ячеслав Хімікус, якого підозрювали у спробі нападу на народного депутата Пашинського, заявив, що нардеп першим дістав зброю. Він зауважив, що Пашинський не робив попереджувальний постріл вгору і цілився йому в груди.

Зазначимо, що кримінальні провадження, порушені за фактом інциденту за участі народного депутата Сергія Пашинського, розслідувала Київська обласна прокуратура.

Джерело: УТ

Схожі новини