Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

АМКУ закидає аеропорту "Бориспіль" непрозорі знижки для МАУ

  • 01.08.2017, 18:55
  • 946

Держпідприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" надавало авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" сумнівні знижки щодо сплати аеропортових зборів. Про це йдеться у відповіді Антимонопольного комітету (АМКУ) на запит ВВС Україна.

Зокрема вказується, що комітет розглядає справу "за ознаками вчинення ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг".

"ДП "МА Бориспіль", маючи ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання спеціалізованих послуг аеропорту в межах території розташування Міжнародного аеропорту "Бориспіль", застосовувало знижувальні коефіцієнти до аеропортових зборів лише до однієї авіакомпанії - ПрАТ "Авіакомпанія МАУ", - йдеться у документі.

Там також додають, що аеропорт робив це "не публічно, непрозоро, за відсутності будь-яких встановлених критеріїв розрахунку розміру знижок до аеропортових зборів для авіакомпаній".

У Антимонопольному комітеті рекомендують аеропорту "Бориспіль" виробити чіткі критерії щодо знижок на аеропортові збори.

Джерело: ВВС Україна

Схожі новини