Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна передала у Євросуд щохвилинний графік захоплення Криму в 2014 році

  • 01.08.2017, 17:42
  • 1 013

Також є півсотні свідків і близько сотні відеоматеріалів.

Україна направила до Європейського суду з прав людини показання півсотні свідків і близько сотні відеоматеріалів, які стосуються анексії Криму. Про це повідомив урядовий уповноважений з питань Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Іван Ліщина.

"Під кожний відеозапис у нас є свідчення особи...", - зазначив Лещіна.

"Ми зробили три окремих графіка. Один - входу російських військ. Ми показали, яка частина коли заходила, де розвантажують, коли вона звідти пішла. А окремо ми зробили графік захоплення української інфраструктури. У нас є інформація, графік захоплень або блокувань українських військових частин - і там, особливо стосовно кінця лютого-початку березня, у нас взагалі є інформація по годинах або хвилинах", - додав він.

Всього у Страсбурзі розглядають п'ять позовів проти РФ - не тільки про анексію Криму, а й про агресію на Донбасі, докази якої українська сторона має надати вже через два місяці.

Як повідомлялося, Україна продовжує підготовку нового позову до Російської Федерації у Європейський суд з прав людини, що стосується подій на Донбасі та у Криму в період 2015-2016 років.

Джерело: Інтерфакс-Україна