Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні Bitcoin розпадеться на 2 окремі валюти

  • 01.08.2017, 17:06
  • 915

Через суперечку між майнерами Bitcoin, найвідоміша криптовалюта світу, сьогодні розділиться, поряд з Bitcoin з'явиться нова криптовалюта - Bitcoin Cash

Про це повідомляє Ethereum World News.

Розділ криптовалют відбудеться через те що пул китайських майнерів не погодився з параметрами нового оновлення, яке збільшить обчислювальний блок з 1 до 2 мегабайт. Незгодні знаходяться в чисельній меншості, але за ними стоять гігантські китайські компанії з видобутку Bitcoin. Обчислювальна потужність "заколотників" велика, і їм просто невигідно плисти в одному човні з масою дрібних іноземних майнерів.

Нову валюту вже назвали Bitcoin Cash, в ній передбачається збільшення максимального обсягу блоку до 8 мегабайт. При цьому розмір блоку може варіюватися в залежності від потреб конкретного користувача.

Також творці нової системи стверджують, що вона краще захищена від хакерських атак.

Сьогодні о 14:50 за київським часом ланцюжок блокчейн подвоїться і з'являться дві альтернативні лінії Bitcoin.

Учасники "громадянської війни" вже заспокоїли інвесторів, запевнивши, що власники Bitcoin отримають відповідну кількість токенів Bitcoin Cash, при цьому зберігши старі Bitcoin. Тобто інвестори до своїх Bitcoin отримамають відповідну кількість нової валюти Bitcoin cash у відношенні 1 до 1.

Схожі новини