Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розпочалися зйомки фільму за романом Сергія Жадана «Ворошиловград»

  • 01.08.2017, 14:19
  • 1 037

У місті Старобільськ, що на Луганщині, розпочався знімальний період фільму «Ворошиловград», який створюється за підтримки Держкіно України.

Екранізацію однойменного твору Сергія Жадана здійснює режисер Ярослав Лодигін, для якого ця повнометражна робота стала дебютною. Стрічка створюється у копродукції України (компанія Limelite) та Швейцарії (Film Brut).

Оператором-постановником фільму став Сергій Михальчук, володар нагороди Берлінського кінофестивалю за операторську роботу. Продюсер — Володимир Яценко. Сценарій фільму написаний Сергієм Жаданом, Ярославом Лодигіним та Наталією Ворожбит, - повідомляє Держкіно.

За сюжетом, Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє — невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію. Ця лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна й реалістична історія сповнена безмежних просторів, спогадів, сновидінь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Творці фільму розповіли, що акторів, охочих знятися у фільмі було близько шести тисяч. На головні ролі у стрічці відібрали: Олега Москаленка (Герман), Олексія Горбунова (пастор), Володимира Ямненка (Коча), Руслану Хазіпову (Оля), Георгія Поволоцького, Євгенію Муц (Катя), Ігоря Портянка та ін. Цікаво, що одну з епізодичних ролей зіграє автор роману Сергій Жадан.

Схожі новини