Передплата 2024 ВЗ

Аваков пропонує Саакашвілі суд, а Раді – уточнити закон про громадянство

  • 01.08.2017, 13:51
  • 987

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков хотів би, щоб Міхеіл Саакашвілі довів у суді правомірність набуття ним українського паспорта, а Верховна Рада уточнила процедуру отримання громадянства.

"Довкола паспортів і громадянства останнім часом буря емоцій у зв'язку з Саакашвілі. Є формальний підтекст, є політичні трактування", — зазначив він у Facebook.

"Я буду радий, якщо Саакашвілі, зібравши всі формальні юридичні аргументи, в суді доведе правомірність свого володіння українським паспортом, розвінчавши усі претензії", — заявив Аваков.

"І не те, щоб мені він подобався чи я його, скаженого, полюбив — ні. Просто це красиво і правильно, коли працюватиме цей демократичний правовий інститут оскарження рішень. Незалежно, хто кому подобається і які у кого політичні погляди і цілі", — пояснив він.

Голові МВС також подобається, що "за честь володіти українським громадянством буде боротьба".

Водночас, він переконаний: "Восени, з початком роботи парламенту, потрібно негайно вносити корективи в українське законодавство — більш чітко, жорстко й недвозначно прописавши процедури надання та позбавлення громадянства, непохитні права громадян України — незалежно від будь-чиєї волі в самій Україні та за її межами".

"Щоб не виникало ні казусів Саакашвілі, ні кремлівських мрійників, які потирають рученята, ваблячи червоними корочками замість наших красенів із тризубом!", — додав Аваков.

Схожі новини