Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Донбасі зросла кількість полонених бойовиками українців

  • 31.07.2017, 12:34
  • 896

Мирних мешканців незаконно затримують і звинувачують їх у злочинах, які ті не скоювали.

На Донбасі кількість незаконно утримуваних бойовиками українців зросла до 137. Про це 31 липня повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

За словами Тандіта, бойовики затримують цивільних і звинувачують їх у злочинах, які ті не скоювали.

"На сьогодні 137 громадян України є заручниками. На жаль, ця цифра останніми днями зросла завдяки тому, що з боку ОРДЛО терористи, які затримують наших співгромадян, утримують їх незаконно, звинувачують звичайних цивільних осіб у злочинах, які вони не скоювали. Більше того, ця цифра зросла через те, що затримуються люди, які не мали при собі зброї, вони не перебували на лінії зіткнення, вони просто переміщувалися і є цивільними особами", - доповів Тандіт.

Він також зазначив, що затримуються люди, які перетинають лінію розмежування. Саме так восени минулого року було затримано Віталія Руденка, якого вдалося звільнити з полону.

"Якщо говорити про Віталія Руденка, то ця людина ще восени минулого року була підступно затримана, тому що йому гарантували з боку Луганська безпеку, він їхав на похорон свого батька. Щойно він виїхав за лінію зіткнення, його одразу ж затримали. Він багато місяців незаконно утримувався там. З самого початку українська делегація в Мінську боролася за його звільнення", - наголосив радник голови СБУ .

Джерело: УТ

Схожі новини