Передплата 2024 ВЗ

Геращенко: "На скайп-конференції контактної групи обговорять катування українців в ОРДЛО"

  • 31.07.2017, 08:08
  • 946

Обговорення має відбутися 31 липня.

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що під час скайп-конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи обговорять звільнення українки Людмили Сурженко. Про це Геращенко повідомила в Facebook.

За її словами, обговорюватиметься катування Сурженко терористами "ЛНР".

«Я рада, що пані Людмила, про долю якої ми піднімали питання на останній зустрічі в Мінську і направляли відповідні листи з проханням надати інформацію про її місцеутримання, (з ОРЛО традиційно відповідали, що їм нічого невідомо про затримання жінки), вже на волі, що все погане позаду, - зазначила Геращенко.

«Пані Людмилу катували. І завтра це обов'язково стане предметом жорсткої розмови під час скайп конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи. Також я вимагатиму від координатора ОБСЄ в групі відвідати українських заручників на окупованих територіях, до яких роками не допускають МКЧХ і інші міжнародні організації. Це неправильно, що протягом всього часу роботи Мінської групи представник ОБСЄ лише раз відвідав українських заручників, і бачив лише кількох з них, а не всіх», - наголосила Геращенко.

Джерело: УТ

Схожі новини