Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС висловило протест Росії через чергове вторгнення "путінських камАЗів"

  • 29.07.2017, 13:32
  • 914

У заяві зазначається, що відсутність законних підстав унеможливила передбачене законодавством обов'язкове оформлення вантажу представниками прикордонних та митних органів України.

Міністерство закордонних справ України висловило офіційний протест російській стороні в зв'язку з черговим "гуманітарним конвоєм", відправленим на Донбас 27 липня. Про це йдеться у заяві на сайті МЗС.

У відомстві зазначили, що 27 липня з території Росії вже вкотре було незаконно переміщено через державний кордон України вантажні автомобілі під приводом доставки того, що російською стороною було заявлено як "гуманітарний вантаж".

"З огляду на порушення російською стороною законодавства нашої держави, усталеної міжнародної практики, а також умов і модальностей, раніше узгоджених між представниками України, Росії та Міжнародного комітету Червоного Хреста українська сторона не надала офіційної згоди на ввезення "гуманітарного вантажу". Відсутність законних підстав унеможливила передбачене законодавством його обов'язкове оформлення представниками прикордонних та митних органів України", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що «МЗС України заявило офіційний протест російській стороні у зв’язку з черговим вчиненням нею міжнародно-правових діянь проти державного суверенітету і державної цілісності України».

Джерело: УТ

Схожі новини