Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Організація Клименка завдала збитків державі у розмірі 96 млрд грн

  • 28.07.2017, 14:26
  • 1 102

Правоохоронні органи продовжують встановлювати приховані статки екс-міністра.

Діяльність злочинної організації екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка завдала збитків державі у розмірі 96 мільярдів гривень. Про це 28 липння повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Мова йде про організацію в регіонах України так званих «податкових майданчиків», які мінімізували надходження податків до бюджету від суб’єктів реального сектору економіки. Фактично вони слугували конвертаційними центрами для обготівковування суб’єктів реального сектору економіки та збагачення службових осіб податкової служби", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що на сьогоднішній день підозру оголошено 46 особам, серед яких керівники регіональних податкових, а також сам Клименко.

Сума арештованого майна колишнього міністра та його афілійованих компаній сягає 6 мільярдів гривень.

"На даний час слідчі та прокурори Головної військової прокуратури України продовжують встановлювати приховані статки екс-міністра О.Клименка для того, щоб у разі винесення обвинувального вироку суду, максимальна сума вкрадених коштів повернулася до бюджету України", - зазначили у Генпрокуратурі.

Як повідомлялось, Фігуранти у справі екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка пішли на угоду зі слідством після обшуків, які відбулися 14 липня.

14 липня в офісному центрі "Гулівер" правоохоронці заблоковали майно екс-міністра Олександра Клименка на суму 12 млрд дол.

Як повідомлялось, правоохоронці обшукували понад 180 помешкань, які належать екс-міністру Клименку.

Нагадаємо, 14 червня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко отримав листа з повідомленням про підозру.

8 лютого Апеляційний суд Києва заочно заарештував колишьного міністра Клименка. Наприкінці 2014 йому повідомили про підозру у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах.

Із 2015 року він перебуває у міжнародному розшуку. Щодо Клименка порушили два кримінальні провадження, одне з яких наразі довелося зупинити через розшук підозрюваного. Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини