Передплата 2024 «Добра кухня»

Представник Генпрокуратури заявив про злочин з боку заступника Луценка

  • 28.07.2017, 09:59
  • 964

Сергій Горбатюк звинувачує заступника генпрокурора Юрія Столярчука у навмисному блокуванні притягнення до відповідальності голови апеляційного суду Черкаської області.

Керівник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка із заявою про злочин. Про це Сергій Горбатюк заявив на прес-конференції у четвер, 27 липня.

У ній він звинувачує заступника генпрокурора Юрія Столярчука у навмисному блокуванні притягнення до відповідальності голови апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка, щодо якого у слідства є докази його втручання у роботу підлеглого йому судді та у незаконному відчуженні комунального майна - будівлі суду.

Горбатюк розповів передісторію своєї заяви. За його словами, слідчі і прокурори Департаменту спецрозслідування фактично завершили зібрання доказової бази щодо вчинення Бабенком двох злочинів. А саме - тиску на підлеглого Бабенку суддю апеляційного суду Черкаської області Сергія Бондаренка за винесення ним правосудного рішення щодо заборони виселення з гуртожитку громадянки. А також за сприяння у незаконному відчуженні комунального майна Черкас - будівлі суду - на користь приватного власника.

Горбатюк зазначив, що розслідування цієї справи тримає вже біля трьох років. Воно всіляко затягувалося. Лише експертизи тривали понад рік.

Однак все ж у березні поточного року в Департаменті спецрозслідувань склали проект підозри судді Бабенку. І цю підозру має підписати або генеральний прокурор Юрій Луценко, або його заступник Столярчук для того, щоб слідство могло безпосередньо працювати з підозрюваним і згодом передати справу до суду.

Проте, як наголосив Горбатюк, Столярчук "до середини липня не надав жодної офіційної відповіді, чому він не підписав цей проект". Натомість, сказав він, Столярчук безпідставно і в порушення норм КПК прийняв рішення змінити старшого групи прокурорів у цій справі та взагалі передати справу іншому підрозділу ГПУ.

Схожі новини