Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

УПЦ МП просить президента забезпечити альтернативу біометричному паспорту

  • 27.07.2017, 21:00
  • 1 446

Священний Синод Української православної церкви Московського патріархату просить президента України Петра Порошенка відновити можливість отримання паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія та забезпечити альтернативу при прийнятті будь-яких ідентифікаторів, що передбачають можливість вибору традиційних методів посвідчення особи.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, посилаючись на звернення УПЦ МП до президента України.

Як зазначено у зверненні, прихильники УПЦ МП, за своїми релігійними переконаннями, не хочуть отримувати паспорт у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, а Церква не може бути байдужою до цього волевиявлення.

«Ми розуміємо прагнення Держави привести національне законодавство у відповідність до міжнародних вимог. Також заслуговує на повагу діяльність органів державної влади, що спрямована на покращення рівня життя та створення належних умов задля безпеки громадян України. Водночас, варто зауважити, що закони демократичної держави покликані служити людині, захищати її права та свободи, але в жодному випадку не знищувати найвищу цінність людини — Богом даровану свободу. Тому вважаємо, що такого роду технології та засоби, які використовуються при виготовленні паспорта громадянина України, не повинні бути безальтернативними, а передбачати можливість використання традиційних методів ідентифікації особистості, тим більше, що така практика існує в багатьох країнах», — йдеться у зверненні УПЦ МП.

Схожі новини