Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ласували смаженими крильцями — опинилися у лікарні...

  • 26.07.2017, 19:33
  • 1 785

У селі Майдан Жовківського району Львівщини у приватному таборі “Білий орел” - масове отруєння. До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізовано десять осіб, вісім з них — діти. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА. Це не перший випадок в області, коли через отруєння на лікарняні ліжка потрапляє дітвора.

У Львівській ОДА розповіли “ВЗ”, що профільні управління ЛОДА не скеровували до табору “Білий орел” дітей, бо він є приватним. На сайті табору дізнаюся, що тут діти віком 8-15 років, а також дорослі можуть вивчити польську мову, весело і цікаво провести дозвілля на природі. Для них організовують туристичні походи, вечірки, дискотеки, спортивні ігри. Ціни для дітей такі: курс “Дитячий вихідного дня” - 400 гривень за місяць, факультативний курс — 2 200 гривень за рік. Для дорослих — у межах 1590-1980 гривень.

Як розповіла “ВЗ” головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко, у таборі отруїлися смаженими крильцями, якими ласували увечері. “Через кілька годин почали погано почуватися, потрапили в лікарню з ознаками гострої кишкової інфекції, - наголосила пані Наталія. - У когось — нудота, у декого — блювота, рідкий стілець. Стан більшості пацієнтів вже наближений до задовільного. Усім надають допомогу”.

Телефоную по коментар до табору в село Майдан. Менеджер установи як води в рот набрала: “Вибачте, не володію цією інформацією. Вам про це ніхто з керівництва не скаже, бо усі на роботі - в лісі, де немає зв’язку... Сама не можу з ними зв’язатися”.

А тим часом...

Від харчового отруєння на Прикарпатті постраждали шістнадцять осіб, серед них іноземці — поляки та німці. Усі гостювали в одному з відпочинкових комплексів. Причиною отруєння став торт, приготовлений з продуктів, придбаних на ринку. Лікарі діагностували гострий ентероколіт легкого та середнього ступеня важкості.

Схожі новини