Передплата 2024 ВЗ

В СБУ назвали умови допуску консулів РФ на зустріч з Агеєвим

  • 26.07.2017, 16:55
  • 1 161

Дозвіл нададуть після проведення невідкладних слідчих дій.

У середу, 26 липня, Служба безпеки України повідомила, що дозвіл на проведення зустрічі консулів РФ у Харкові з Віктором Агєєвим буде надано після проведення невідкладних слідчих дій. Про це йдеться у повідомленні на сторінці СБУ у Facebook.

"СБ України 13.07.2017 надіслало відповідь, у якій на підставі чинного законодавства України російській стороні було повідомлено, що дозвіл на проведення зустрічі з Агєєвим службовими особами Генерального консульства РФ у Харкові буде надано після проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій, про що російську сторону буде поінформовано додатково", - написали у повідомленні.

Також, правоохоронний орган вважає безпідставними звинувачення МЗС РФ у порушенні норм міжнародного законодавства.

Нагадаємо, 25 червня у районі Жолобка українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, а ще двох: командира та одного з диверсантів, які чинили опір, ліквідували. У штабі АТО зазначили, що загиблий командир групи був громадянином Російської Федерації, родом з міста Кірова.

27 червня Російська служба ВВС повідомила, що серед полонених був 22-річний громадянин РФ з Алтайського краю Віктор Агєєв. За інформацією видання, в 2015-2016 роках він служив за призовом у Новочеркаську Ростовської області. Товариші по службі Агєєва розповіли, що після цього він пішов служити за контрактом у військову розвідку, проте вони не знають, в яку частину. Крім того, журналісти опублікували фотокопії документів Агєєва. Зараз Віктор Агєєв разом із трьома затриманими бойовиками (уродженці Сєвєродонецька Данило Гладков і Андрій Стоянов, а також уродженець Луганська Богдан Венгер) перебуває в СІЗО Старобільська. Йому інкримінують ст. 258-3 Кримінального кодексу України "Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній".

Російське Міноборони стверджує, що Агєєв проходив строкову службу. після чого звільнився й не мав відношення до армії. Сам Агєєв в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах Росії.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини